Människors tecken på vår Herres uppstigning

populära tecken för Herrens uppstigning

Herrens Ascension är en av de viktigaste ortodoxa helgdagarna, som har en särskild betydelse för kristna. Det firas på den fyrtionde dagen efter påsken, traditionellt på torsdag, och symboliserar slutet av Jesu jordiska resa och återkomsten till himlen. Särskilt intressant är tecknen och vidskepelser associerade med Herrens Ascension.

Tecken och vidskepelser för Ascension - vad bör man se upp för?

Enligt troen betraktades natten av Herrens Ascension som en natttal, eftersom dessa fåglar sjunger högre än vanligt. Och ve den som vågar fånga den här fågeln - nästa år kommer det att gå i tårar och problem.

Ascensionen i samband med traditionen och tecknen festade sig att det var omöjligt att städa huset, tvätta, besöka badet, engagera sig i någon form av handarbete, om det inte finns något strikt behov av det.

Det ansågs vara ett dåligt tecken att vägra en begäran till en person i nöd. Det var nödvändigt att hjälpa de fattiga och fattiga, behandla något eller göra något bra.

Det finns en vidskepelse i samband med björk. Unga flickor undrade, vrida björkkvistar i flätor. Enligt tron, vars kvist inte blöder fram till pingstdagen, kommer det att bli friskt och gifta sig med det här året. Om visade - förekomsten av sjukdom eller död hos den som krullade.

Människors tecken på vår Herres uppstigning

Enligt de populära tecknen med Ascension kommer det en riktig värme och en hel sommar, det kommer inte bli fler frost.

Vädret var särskilt noggrann på denna dag. En dålig omen ansågs vara regn på Ascension, han lovade ett dåligt skördeår och boskapsjukdom. Och klart väder och sol var tvärtom en garanti för en bra skörd.

Enligt tron ​​faller riklig dagg på Herrens Ascension - därför gråter jorden och eskorterar Kristus till himlen. Unga tjejer försökte tvätta sig med denna dagg - folket trodde att du kan bli en skön skönhet och snart gifta sig.

Ägg som slöts av hönsen till himmelfärdighet, under ingen förevändighet, äter inte, för enligt troen hade den magisk kraft. Han talades och användes som en charm.

uppstigning av Herren av ojämnheter och vidskepelse

Traditioner, tull och tecken för Herrens Ascension är mycket intressanta och av stor semantisk betydelse. Så på denna semester var det vanligt att baka kakor i form av stegar av sju steg som symboliserar vägen till himlen. Många trodde att en sådan maträtt främjar karriärtillväxt, om du äter kakor på morgonen och tvättar med inbjudet vatten.

Obligatorisk var närvaron på pajens festliga bord med lök, alla disken invigdes, åt sig och behandlade gästerna. Dagen ansågs på något sätt vara ett minnesmärke, så måltiden hade en särskild betydelse för ortodoxa människor.

Vid Ascensionen kunde man vända sig till Gud och be om fulländning av den eftertraktade önskan. Det viktigaste - att inte be om pengar och rikedom, en sådan begäran kommer de högre makterna inte att uppfylla. Ett undantag är fallet när finansiering behövs för en god handling eller behandling. Enligt troen är allt du ber om säkert att bli verklighet. Herren på denna dag hör alla, även den förlorade syndaren.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

76 − = 66

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: