Zagradzhe

Zagradzhe

"Medelhavspärlan" - så kallas ofta den magnifika Montenegro av lokalbefolkningen och många resenärer. Detta land är ett paradis av rosa sandstränder, majestätiska berg, snabba floder och, naturligtvis, historiska monument. En av de bästa platserna att bo i denna magiska region anses vara en föga känd stad Zagradzhe (döljer), när du besöker att alla kommer att kunna kasta sig in i särpräglade kultur Montenegros och ta en närmare titt med lokala traditioner och seder.

Allmän information

Zagradzhe är en liten by i södra Montenegro, nära staden Sutomore. Enligt statistiken under de senaste åren befolkningen har vuxit och i dag på territoriet i byn är hem för omkring 200 personer - mestadels inhemska montenegriner och serber, vars medelålder är 42,5 år.

När det gäller vädret är klimatet i Zagradje varmt och måttligt. Den genomsnittliga årstemperaturen är + 8,5 ° C. Trots en betydande nederbörd även i tuffa månader är denna lilla stad ett populärt turistmål och en av de bästa orterna i landet.

Sevärdheter i Zagrej

Zagradzha blev först och främst berömd som en underbar semesterort där många resenärers främsta och favoritplatser är:

 1. Malevik strand. En av de bästa ställena att koppla av på Adriatiska kusten. På stranden finns det många intressanta attraktioner för turister, dessutom är Malevik känt för sin härdande lera, vilket hjälper till hud- och hjärt-kärlsjukdomar.
 2. Stranden i Zagradzha

 3. Fästningen i High-Nehai. En annan lokal attraktion som bör besöks under en resa till Zagradzhe. Fortet har en lång historia, vilket framgår av föremål från tre olika kulturer som finns på dess territorium. Guider och erfarna guider rekommenderas att göra en rundtur i fästningen på kvällen för att hitta en magisk solnedgång.

Catering och boende

Eftersom Zagradzha inte skiljer sig åt, är turistinfrastrukturen här dåligt utvecklad. I hela staden finns det bara några hotell och hotell, det bästa av vilket enligt recensionerna är:

 • Vila Oktopus;
 • Hotel Fleur de Orange;
 • Vila Gerbera;
 • KOM IGEN lägenhet.

Hotel Fleur de Orange

Det finns också några restauranger i staden: flera kaféer och 2 restauranger för hemlagning. Från Montenegrinska rätter, som är värda att försöka i Zagrad, är de mest populära bland turisterna:

 • fisksoppa "chorba";
 • bakat lamm;
 • kotletter "Pleskavitsa";
 • gröt av "tsitsvara".

Fiskchorba är en populär maträtt i Zagrad

Hur kommer man dit?

Staden Zagradje ligger bara 20 minuter bort från landets största hamn och en av de mest populära städerna Montenegro - Bar. Du kan övervinna detta avstånd med taxi eller med buss. Schemat bör anges i förväg på den lokala busstationen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: