Tongeren

Tongeren

Tongeren är den äldsta, vackra och inspirerande staden i Belgien. Efter att ha kommit fram till det kommer du från första sekunden att dyka helt in i en annan epok, som är full av okänd och intressant. Denna stad blev en slags påminnelse om kejsarens regel och de gamla romarnas liv. Han överlevde många händelser, vars minne lagras i hans sevärdheter. Tänk bara inte att Tongeren är en tråkig stad, utan tvärtom, den har många moderna hotell, restauranger och platser för underhållning. Det är därför det anses vara en utmärkt plats i Belgien för en semester.

Vädret i staden

Liksom i hela landet råder det milda sjöt klimatet i den magnifika staden Tongeren. I det kommer du inte att bli irriterad av sommarvärmen eller vinter snöfall. På sommaren kan lufttemperaturen stiga till maximalt +23, en gång vartannat vecka, nederbörd faller och det finns inga element. På vintern är luftens temperatur lika med +5 grader, ibland täcker taket snö, men det finns ingen is och snö. I Tongeren är den bästa tiden för turism perioden från april till september.

Sunny stad

Utflykter och nöjen

Den gamla, vackra staden Tongeren är full av upptäckter och mysterier. Den innehåller en djup historia av århundraden f.Kr. Dess sevärdheter är en verklig relik av Belgien och mästerverk av världshistoria. Naturligtvis saknar alla resenärer en chans att gå igenom dem och lära känna dem. De viktigaste sevärdheterna i Tongeren, som någon turist ska se, är:

 1. Basilikan Vår Frue (Onze-Lieve-Vrouwebasiliek). Det ligger nära stationen, på torget Stadhuisplein.
 2. Början av St. Catherine (Sint-Catharinabegijnhof). En av de största attraktionerna, som kommer tillbaka i fjärran 1239.
 3. Fortress väggar (Stadsomwalling). Beläget 1 km från Basilikan Our Lady.
 4. Slottet Herenelderen (Kasteel van's Herenelderen). Det är 4 km från stationen.
 5. St Martin-kyrkan (Sint-Martinuskerk). Sett i förorterna i Tongeren.
 6. Stadshuset. Det ligger på hörnet av Big Square.
 7. Det halo-romerska museet.

Utflykter till dessa platser är mycket intressanta och informativa. Lämplig för att besöka med barn.

Stagnant Saint Catherine Det halo-romerska museet Stadshuset
Huvudtorget i staden Basilikan Our Lady St Martin-kyrkan

Hotell i Tongeren

Det finns inte många hotell i Tongeren, men tillräckligt för att rymma snabbt och bekvämt när som helst på dagen. Det finns inte alla kategorier i staden, det bästa är de som fick fyra stjärnor. De är i centrum, levnadskostnaden motsvarar $ 150 per dag. Alla hotell i Tongeren är rena, mysiga, de serverar gratis frukost, det finns restauranger (barer, kaféer) och en bra lista över tillgängliga tjänster. De flesta turister föredrar att bo på följande hotell:

 • Eburon Hotel 4 *;
 • Maison Sophie 4 *;
 • Huys van Steyns 3 *;
 • Boutique Hotel Caelus Vl 2 *.

Förutom hotell i Tongeren finns det andra alternativ för boende: villor, lägenheter, pensionat, hyreslägenheter. De kan lätt hittas i alla hörn av en underbar stad och slå sig ner för en bekväm betalning för dig.

Eburon Hotel Maison Sophie Room

Restauranger i Tongeren

Långa promenader och utflykter till Tongeren kommer givetvis att däcka alla resenärer, och det skulle vara trevligt att ta en paus och någonstans att uppdatera sig själv. Lyckligtvis, i denna vackra stad finns det många cafeterior, pizzerior, snabbmat, stekhus, barer och eleganta restauranger. De serverar rätter av nationella rätter, liksom franska, europeiska och kinesiska. I denna stad kan du enkelt hitta en plats att tycka om, där du kan tillbringa en romantisk kväll eller en bullrig semester. I Tongeren tyckte turister om följande restauranger:

 • Magis Restaurant;
 • Restaurang Bazilik;
 • Restaurang Sjalotte.

I genomsnitt går en full middag i dessa institutioner till 200-500 dollar.

Restaurang Bazilik Magis restaurang

Väg och transport

Den magiska staden Tongeren ligger vid floden Eker, från Limburgs västra del, 20 km från Hasselt, 30 km från Liege och 90 km från Bryssel. Du kan komma dit med tåg och en hyrd bil. Om du går till staden från Hasselt med järnväg, spendera sedan på resan endast 25 minuter och från huvudstaden - cirka två timmar. Att köra bil till Tongeren från närmaste städer, välj sedan rutten N20 eller N3.

I själva staden själva reser med bil, taxi, cykel, motorcykel eller med kollektivtrafik. I allmänhet är transportinfrastrukturen i den väl etablerad. Du kan ta en bil eller annat transportmedel i lokala företag.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

99 − 90 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: