Swakopmund

Swakopmund

Semesterorten Swakopmund ligger vid Atlantkusten i centrala Namibia. Det anses vara den näst viktigaste efter huvudstaden, det är här att hela landsledningen flyttar från Windhoek på sommaren.

Allmän information

Swakopund - en charmig, tyst och europeisk semesterort, byggd i tysk kolonialstil. Det är populärt bland turister, på helgdagar och helger kommer många lokalbefolkningen hit. Medborgarna är huvudsakligen verksamma inom turism, som under de senaste åren började utvecklas snabbt.

Den arkitektoniska stilen påverkades starkt av de tyska kolonisterna, härskande här för mer än 100 år sedan. Huvudbyggnaderna i centrum är ett bevis på detta: den tyska lutherska kyrkan, kasernerna, den gamla järnvägsstationen eller Hohenzollern-huset.

Lutherska kyrkan

Klimatet

Benguela kallström har en positiv effekt på vädret i Swakopmund. Dess klimat är mildt, vilket lockar många semesterfirare. Hela året varierar den dagliga temperaturen från + 15 ° C till + 25 ° C. Nedfallet faller något, men ofta finns det starka tänder och hög luftfuktighet.

sevärdheter

De mest besökta platserna i staden är:

 1. Swakopmund-museet kommer att berätta om alla historiska fakta i Namibia. Hallen tillägnad den lokala flora och fauna är mycket minnesvärd. De flesta av museet är upptagna av utställningar av de första fordon, verktyg. Det finns även en utställning tillägnad apotek och tandvård. Det är lika intressant att titta på de stenar som bryts i Namibias land. Museet har de största exemplen.
 2. Swakopmund-museet
  Utställning av museet

 3. Crystal Gallery samlat en stor mängd ädelstenar och mineraler. Utställningens främsta stolthet är världens största kvartskristall. Galleriet har 2 butiker, de kan köpa stenar och olika produkter med dem. Ingången kostar $ 1,49.
 4. Crystal Gallery
  Den största kvarts i världen

 5. Swakopmund Aquarium - den mest populära platsen i staden. I ett stort komplex samlas alla företrädare för det lokala havsriket. Du kan också besöka observationsdäcken med en underbar utsikt över havet och öknen. Ingången är $ 2.23.

Swakopmund Aquarium

underhållning

Swakopmund är tillgänglig för alla smaker. De mest intressanta alternativen för gästerna i staden är:

 1. Ocean stränder - öppet, kan vara farligt vid stora vågor, olämpligt för simning, lek i sanden och fiske. I norra delen av staden finns en strand med skyddande staket, det är säkrare att simma där.
 2. Skyddade stränder

 3. sandboarding - Extrem underhållning för ungdomar. Nedstigning från sanddynerna har 2 alternativ. Den första är "stå upp ombordstigning" för dem som redan äger den här sporten, den andra är "ligga ombordstigning" för nybörjare. Det är bättre att ha mer täta kläder, sportskor, ta solglasögon och solskydd. Bakom resten följer turoperatörerna. Vid denna händelse tar du en halv dag.
 4. sandboarding

 5. Paragliding med sanddyner - för detta ändamål byggdes ett speciellt träningscenter. Alla flygningar över sanddynerna utförs längs kusten från Swakopmund till Walvis Bay.
 6. Flyg på lätta flygplan. Underhållning tar från 2 timmar till en hel dag. Flyga huvudsakligen över sanddyner, övergivna bosättningar och stränder med kolonier av marina djur.
 7. fallskärmshopp - Första 30 min. flyg på planet, sedan hoppet från 3 tusen meter (tillsammans med instruktören).
 8. Kör till Cape Cape, ligger på 30 minuter. kör från Swakopmund. Det här är en spännande utflykt till sälens rökare.
 9. En promenad på en katamaran eller en båt från yachtklubben Walvis Bay i hamnområdet. Turister väntar på intressanta vyer över fartyget, kustskönhet, matningsförseglingar, pelikaner, albatrossar. Du kan se delfiner.
 10. Andra extrema underhållningar: fyrhjuling, havsfiske, varmluftsballong, kamelridning, ridning, turer till Namib-öknen.

hotell

I semesterorten Swakopmund är valet av hotell, hotell och semesteranläggningar väldigt stort. De mest populära av dem är:

 • Sandcastle Apartmentss - ligger i en trädgård 500 m från kusten. Komplexet har alla slags bekvämligheter;
 • Sandcastle Apartments

 • Swakopmund Luxury Suites (all inclusive) - Ett elegant hotell i hjärtat av staden. Här är det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet.
 • Organic Square Guesthouse - Perfekt för par. Du kan beställa olika aktiviteter, utflykter och promenader;
 • Organic Square Guesthouse

 • Beach Hotel Swakopmund - Det finns en härlig terrass med takpool och havsutsikt.
 • Beach Hotel Swakopmund

 • Beach lodge - Unikt design av lodgen med panoramautsikt över havet, erbjuder gästerna mysiga rum, en restaurang, bar, grill;
 • Beach lodge

 • Villa Sohrada - ett hus för dem som är på semester, med en stor trädgård, eget kök och grill.

Villa Sohrada

Restauranger

Platser för att äta underbara Namibiska rätter från kött eller skaldjur är mycket många. I staden finns restauranger med europeisk mat, för vegetarianer, kaféer.

De mest populära är sådana platser i Swakopmund:

 • restaurang "The Tug" - belägen vid stranden av havet och byggd från fartygets skrov;
 • "The Pier 1905" är intressant eftersom den är byggd på stylter, den huvudsakliga riktningen av köket är skaldjur;
 • restaurang Namigos - menyn ingår, mexikanska och namibiska köket, ett brett utbud av skaldjur;
 • Kaffehus Pane Fresco - alltid färskt gott kaffe och croissanter.

The Tug Restaurant

handla

I Swakopmund kan du köpa några gåvor eller souvenirer, som i någon annan semesterort. Priserna är något överskattade jämfört med andra städer i Namibia, men detta kompenseras av det stora sortimentet av varor.
De mest populära butikerna:

 • Den öppna marknaden på Am Zoll ligger i stadens centrum. Alla varor läggs ut på mattor, och handlarna är lite sköna. Det bästa rådet är att fynda, och priset kommer att falla 3-4 gånger. Håll koll på din plånbok och kvaliteten på de varor du köper;
 • Woermann Brock Mall - ett handelsområde med dyra, högkvalitativa souvenirer. På territoriet finns en stormarknad och ett internetkafé;
 • Brauhaus Arcade - en butik som sträcker sig längs gågatan. Det finns en utmärkt produkt, det finns restauranger, kaféer och en pub;
 • Shopride - ett köpcenter med en mängd kvalitetsprodukter.

Brauhaus Arcade

Transporttjänster

Det finns ingen kollektivtrafik i Swakopmund, alla nödvändiga faciliteter ligger inom gångavstånd. För längre resor är det bättre att ringa en taxi, och på gatorna är det inte "fångat". En taxi från Swakopmund till till exempel Walvis Bay kostar $ 2,97.

Hur kommer man dit?

Transportinfrastrukturen i denna del av Namibia är välutvecklad. Staden har en liten flygplats, men regelbundna flygningar görs 30 km söder om Walvis Bay flygplats. Järnvägen förbinder Swakopmund med Windhoek, två gånger i veckan går ett passagerartåg genom det. Staden är ansluten till resten av landet genom ett nätverk av motorvägar. På grund av det torra klimatet i Namib-öknen och minimal nederbörd förstörs inte vägarna, de kan utvecklas med hastigheter över 100 km / h.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: