Spanska staden

Spanska staden

Spanish Town - den forna huvudstaden i Jamaica, som ligger 20 km från den nuvarande huvudstaden på ön, i Kingston. Detta är en av de största städerna. Det grundades år 1534, och fram till 1872 var statens huvudstad. På grund av den extremt gynnsamma läge (Spanish Town ligger i den centrala delen av ön), staden passerade en naturkatastrof, så många historiska, kulturella och arkitektoniska monument av olika epoker har bevarats här på bästa möjliga sätt, och godmodiga invånare i Spanish Town gärna berätta om dem.

Allmän information

En gång Spani-Town var känd som en ganska orolig, kriminell stad i Jamaica. Detta berodde på att i hushållen av lokala invånare samlades ett stort antal vapen, och på grund av brist på jobb, tvingades människor att råna. Efter ett särskilt regeringsprogram har "Arms in exchange for education" i staden blivit mycket lugnare, och bara det största fängelset i Jamaica i den spanska staden påminner om denna ledsna förflutna.

I Spanish Town en hel massa religioner - invånare är indelade i katoliker, protestanter, anhängare av afrikanska kulter och ännu mer populärt på senare år vinner Rastafari religiös rörelse.

Spanska stadens sevärdheter

Spanska staden är en stad av kontraster. Å ena sidan finns en djup spår från koloniala förflutna: en gammal damm, magnifika trädgårdar skapade av slavarna, sockerrörsplantager. Å andra sidan är staden stolt över sådana byggnader som Rodney memorial, katedralerna i St. Catherine och St James, Royal House, Belvedere Estate.

I Spanish Town, liksom i hela Jamaica, de rikaste naturresurser: gröna skogar, floder, som invånarna organiserade en mini-tour på bambu flottar, många exotiska växter och sällsynta djur, som finns endast i Jamaica.

område S: t Katarinas katedral

Spanish Town Hotell och restauranger

Spanska staden har ett relativt litet antal hotell. När det finns fler av dem i närliggande Kingston, är lägenheter och pensionat också vanliga här: Country Vibes, Home Away From Home och andra.

Prov lokala rätter finns på restauranger i Silver Bowl Branchis, välsmakande, Ltd., äta pizza - Domino pizzeria och för fans av snabbmat i staden finns flera restauranger KFC.

Country Vibes Hemma hemifrån Äta i Silver Bowl

Shopping

Spanska staden är inte det bästa stället för shopping. Det finns bara ett stort shoppingkomplex, men ett stort antal souvenirbutiker, marknader, små butiker. Där kan du köpa allt som är känd Jamaica legendariska kaffe "Blue Mountain", lokal rom, likörer, cigarrer, samt exotiska frukter och skaldjur.

Det berömda jamaicanska kaffet Souvenirbutiker

Hur kommer du till Spanish Town?

Från huvudstaden Jamaica till Spanska staden, kan du komma på linjen med buss eller på en hyrd bil eller taxi.

Till turisten på en anteckning

Om du redan är 25 år har du internationella rättigheter och körupplevelse, då rekommenderar vi dig att hyra en bil för att bekvämt utforska ön och dess sevärdheter. På ön finns en vänstra trafik.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

52 − 48 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: