Savannakhet

Savannakhet

Savannakhet är en stad på Mekongfloden i Laos, huvudstaden i provinsen med samma namn. År 2005 fick han ett annat namn - för att hedra Cason Phomvihana (Phomvihan), men kan Savannakhet namn ses inte bara på de utländska kartor: i staden på skyltar endast det gamla namnet. Invånarna i landet kallar det "South Luang Prabang", och ibland helt enkelt "Savan".

Allmän information

Provinsen Savannakhet på Laos karta är lätt att hitta: den ligger nästan mitt i den "smala delen" av Laos, mellan gränserna med Thailand och Vietnam. Därför är befolkningen i provinsen multietnisk - och laotier, thailändare och vietnameser, den senare står för cirka 60% av stadens befolkning, och bland befolkningen i provinsen är denna procentandel ännu högre. Thailändsk baht här går i nivå med Laosvinen.

Savannakhet på kartan

Själva staden bor cirka 130 tusen människor - Savannakhet är den andra i Laos när det gäller befolkningen. Den andra platsen han upptar och området. Detta är en av de mest utvecklade städerna i södra Laos, och säkert den mest besökta: många för visum till Thailand går precis till Savannakhet. Före 2015 var visum utfärdat den dag för inlämning av dokument, men efter avskaffandet av denna regel här fortsätter att komma för att få inkommande dokument till Thailand eftersom konsulatet är känd för sin lojalitet, kan inga köer och allt ordnas snabbt och utan problem.

City Center
Stadens utkanter

Klimatiska funktioner

Klimat Savannakhet - sub-Ekvatorial monsun med tre uttalade säsonger: varma och fuktiga (varar från maj till oktober), sval och torr (från november till februari) och varma och torra (mars till april inklusive). De hetaste månaderna är april och maj, termometerets kolonn stiger till + 35 ° C under dagen. December och januari anses kall - dag luft upphettas till + 25 ... + 27 ° C, och på natten - och + 11 ... + 14 ° C.

På sommaren faller den största mängden nederbörd, ca 300-400 mm per månad; under hela torrperioden - ca 20 mm. Totalt för året faller cirka 2000 mm.

sevärdheter

I Savannakhet är sådana attraktioner värda uppmärksamhet:

 • Wat Xayaphum - det största buddhistiska templet i staden; den byggdes år 1542;
 • Temple Xayaphum

 • murbruk Thad Ing Hang, Det går tillbaka till 1500-talet och är en av de mest betydande Lao-kyrkorna.
 • katolsk Kyrkan St. Theresa;
 • Kyrkan St. Theresa

 • museum av dinosaurier;
 • privat utställning tillägnad stadens historia.

Och i själva verket förtjänar stadsarkitekturen uppmärksamhet - byggnaderna i centrum av staden är byggda i den franska kolonialstilen. Breda boulevarder och stora gröna områden ger staden likhet med provinsen Provence. Men utkanten av Savannakhet med sina smala och slingrande gator har en uttalad vietnamesisk smak. Sant, i centrum och i utkanten av huset är inte i bästa skick.

Var att bo i Savannakhet?

I staden finns många billiga hotell 2 * och 3 *, varav några är mycket anständiga. De bästa recensionerna förtjänar sådana hotell som:

 • 2 * Vivanouk;
 • 3 * Avalon Residence;
 • 2 * Sala Thongyon;
 • mini-hotell Pilgrim's Kitchen Inn.

Sala Thongyon är ett budgethotell med de bästa recensionerna

Det finns i staden och hotellklassen ovan - 4 * Daosavanh Resort Spa Hotel och Savan Vegas Hotel Casino, men de klassificeras av besökare helt enkelt som "bra". Vissa gäster tror att priset på boende är något övervärderat jämfört med kvaliteten på de tjänster som tillhandahålls.

Restauranger och kaféer

De flesta av Savannakhet restauranger och kaféer erbjuder traditionella Lao-rätter. Men det finns också restauranger i europeisk mat, särskilt fransk mat - på grund av att Laos för en tid var en fransk koloni.
Från restauranger av lokal matlagning är de mest populära bland turisterna:

 • Lin's Café, där du också kan smaka både europeiska och vegetariska rätter;
 • Macchiato de Coffee;
 • Restaurang Tone Nam;
 • Hom Fah;
 • Savan Lao Deam.

Av de institutioner som erbjuder mer kännedom om européernas mat bör det noteras:

 • Franska restauranger Daosavanh restaurang och restaurang Café Chez Boune;
 • Pilgrim's Kitchen Inn, som förbereder rätter av medelhavs-, nordamerikanska, mexikanska och indiska kök;
 • Restaurang med franska och vietnamesiska köket Steak Ba Tho.

Och de bästa efterrätterna och glassen i staden erbjuder Cafe Chai Dee. Det kan också smaka på japanska rätter.

Daosavanh Restaurant är en populär fransk restaurang i Savannakhet

handla

I norra delen av Savannakhet är den största marknaden i provinsen - Singapore (eller helt enkelt Singapore), uppkallad efter grundaren, en infödd i Singapore. Denna marknad betraktas som ett urbant landmärke, eftersom det speglar väl den multinationella Savannakhetens egenskaper och färg.

Institutionen fungerar utan en helg, från 6:00 till 17:00. Den kan köpas inte bara jordbruksprodukter, men också beredda livsmedel, inklusive vietnamesiska och thailändska, smycken av guld och ädla stenar, souvenirer och andra produkter av lokala hantverkare.

Marknaden i Singapore

Också i Savannakhet är en ganska stor butik Walkman Village, som säljer europeiska kläder - både billigt och dyrt.

Walkman Village Shop

Transporttjänster

Det huvudsakliga transportsättet i Savannakhet, som i andra större städer i Laos, är tuk-tuk. Alla attraktioner ligger dock i stadens centrum, inom gångavstånd från varandra. I staden finns bil- och cykeluthyrningskontor.

Tuk-tuk - den huvudsakliga typen av kollektivtrafik

Hur kommer man till Savannakhet?

Direkt i staden, 1 km från centrum, det finns en flygplats som tar emot inrikesflyg, bland annat från Wattay flygplats i Vientiane, Pakse och internationellt - från Bangkok. Du kan komma med buss från Mukdahan - det här är sättet som används av de som kommer hit för en thailändsk visum. Bussar från Mukdahan avgår varje timme, biljetter kan endast köpas på resans dag. I Savannakhet kan du komma från Vietnam, från staden Hue.

flygplats

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: