Montenegros traditioner

Montenegros traditioner

Montenegro är ett litet land, vars öde föll många tester i form av ständiga krig. Landets invånare är ett stolt, modigt och frihetsälskande folk. Tull och traditioner i Montenegro är nära kopplade till dess historia och prövningar, genom vilka detta bergiga land passerade i århundraden och med dess multinationella karaktär.

Största delen av landets befolkning består av Montenegrins (43%), serber (32%) och bosnier (8%). Kustområden har valts för både fast bosättning och sommarlov av utlänningar, bland vilka det finns många ryssar, italienare och tyskar. En sådan blandning av folk har skjutit upptrycket på kulturen i Montenegro, dess traditioner och tullar.

Kort karaktäristisk för Montenegrins

Om du försöker generalisera allt som är känt om Montenegrins, får du något som:

  1. Hospitality. Gäster i Montenegro möts med en själ: ett rikt bord med mycket godis, uppmärksamhet och omsorg. Men även de som kommer bör vara artiga: i Montenegro uppmanas ägarna att ge små gåvor.
  2. gästfrihet

  3. Långsamhet. Ett kännetecken hos lokalbefolkningen är lugn på gränsen till långsamhet och långsamhet. Det finns till och med många ord som karaktäriserar detta karaktärsdrag. Till exempel: "En man är trött och bor att vila" eller "Ingen har dött av vila". Sådana inskriptioner dekorerar ofta souvenirprodukter.
  4. Mod. Denna karaktärsdrag är huvudvärdet av Montenegrins.
  5. Familj. Montenegro ärade djupt familjetraditioner. Alla helgdagar och viktiga evenemang firas i familjecirkeln. Om du plötsligt behöver hjälp, är det hennes medlemmar som kommer att komma till räddning först.

Vad behöver du mer om invånarna?

Montenegro är djupt hedrad av historien, observerar traditioner och tullar som har kommit från århundradenas djup. Så, till exempel när man möter Montenegrins skaka hand. Även kyssar och kramar är inte förbjudna, men det är endast tillåtet bland nära vänner. Landet är mycket förtjust i vin, men drunkards är inte respekterade här. Men de flesta av de manliga invånarna är väldigt respektfulla att röka, det finns många rökare på gatorna, stränderna, klubbarna. Montenegrins bör inte prata om nationell eller religiös fiendskap, men öppenhet, förmåga att stödja en konversation på sekulära ämnen är mycket välkomna.

Sammanfattningsvis kan vi säga att det inte är svårt att få vänner och förstå invånarna i Montenegro, känna till sina tullar och traditioner. De är trevliga, vänliga och positiva människor som alltid är glada att vara värd för gästerna.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 − = 84

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: