Montenegro öarna

Montenegro öarna

Montenegro är i sydöstra Europa. Landet kännetecknas av ett mildt varmt klimat och otroligt vacker natur. Statens lättnad representeras av berg, slätter, platåer och många öar.

Perfekt ställen att koppla av

Öarna Montenegro är bra för strandlov, dessutom har många av dem intressanta sevärdheter. Låt oss prata om de mest betydande och besökta öarna i landet:

 1. Ön Ada Bojana i Montenegro ligger nära staden Ulcinj. Det bildades 1858 tack vare det skepp som sjönk i floden Boyan. Området på ön är 350 hektar, idag anses det vara en av de mest populära orterna i landet. Adjoyanas främsta attraktion är en naturistby med samma namn. Turisterna lockas också av stranden, sanden som har helande egenskaper och används vid behandling av bensjukdomar.
 2. Ada Bojana-ön

 3. Ön Theotokos på revet Montenegro ligger nära staden Perast. De viktigaste byggnaderna på ön anses vara en katolsk katedral "Virgin of the Rocks", byggnadsår 1630. I kyrkan finns många religiösa värden, bland vilka anses en ikon av Madonnan och barnet finns i mitten av XV-talet. Förutom templet på ön finns ett museum, satt fyr presentbutik.
 4. Katolska katedralen på ön Virgin på Reef

 5. Ön Mamula ligger nära semesterorten Herceg Novi. Den bär namnet på den österrikiska ungerska generalen, som byggde en militär befästning här. Under världskriget användes fortet som ett fängelse för krigsfångar. I fästningen finns idag ett museum, där många turister kommer. En annan intressant plats på ön Mamula i Montenegro är parken, som samlade en stor samling tropiska växter.
 6. Fort Mamula Island

 7. Ön Blommor Montenegro är skyddad i Tivatbukten och har en liten storlek. Dess namn är förknippat med en aldrig tidigare skådad vegetation, som en gång växte här. Men idag finns det väldigt få palmer, tropiska blommor och olivlundar på ön. Huvudattraktionerna på ön inkluderar en lyxig strand och ruinerna av ett kloster som byggdes i VI.
 8. På ön Blommor

 9. Ön St. Nicholas Montenegro är nära https://womanadvice.ru/budva-chernogoriya-dostoprimechatelnosti">Будвы och är den största delen av staten. Dess namn är förknippat med självbetitlade kyrka, byggd i XVI-talet. Bredvid templet krossade kyrkogården där lie munkar och medlemmar av korstågen. ön är rik och varierad vegetation, en mysig strand och spektakulär utsikt över staden.
 10. Ön St. Nicholas i Montenegro

 11. St Marks Island Montenegro är den största i Kotor Bay. Namnet har ändrats många gånger. Den senare uppträdde 1962 och är associerad med namnet på turistbyn som kallas St Mark, byggd här. Den största tillgången på denna ö är fantastisk natur. För närvarande utvecklas flera projekt som syftar till att utveckla turistzonen på denna plats.
 12. Evergreen Island of St Mark

 13. St George's Island ligger nära staden Perast i Montenegro. Ön är uppkallad efter St Georges kloster, uppförd här på 1800-talet. Idag är kyrkan på denna ö i Montenegro nästan förstörd. Nära ruinerna finns en gammal kyrkogård där kända kaptener i Perast begravdes. Det här landet har ett annat namn, "The Dead of the Island". Den är kopplad till en sorglig legend. En dag en soldat som vaktade ön sköt sin älskade med ett oavsiktligt skott. Desperat ung man ville begrava sig levande hos den avlidne. Nyligen är besök på ön förbjudna.
 14. Skönhet av St George Island

 15. St Stephens Island är en del av Budva Riviera i Montenegro och det mest populära semestermål för lokala invånare och utlänningar. Den här ön är full av lyxhotell, villor, restauranger. Bland semesterfirare kan du träffa kända skådespelare och musiker. De viktigaste arkitektoniska attraktionerna är katedralen i Alexander Nevsky, klostret Praskvitsa.
 16. St Stephens Island

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

68 − 65 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: