Oljigt hår – trichologistråd

oljigt hår tips trichologist

Hår är huvudinredningen av en kvinna, så fet hårbotten är ett stort problem. När allt kommer omkring, faller överskott sebum mycket snabbt på håret, vilket gör dem smutsiga. Sebaceous strängar, brist på volym och brist på färg kan förstöra intrycket om några sekunder. För att besegra fet hår kommer trichologistråd att vara användbart!

Vad är behandlingen av fet hår?

Frisörerna försökte flera gånger fördröja myten att huvudet blir smutsigt snabbare om vi ofta tvättar det. Men doktorn fortsätter att vara fast. Detta är verkligen så. I processen att tvätta huvudet från huden lämnar det skyddande skiktet, och kroppen försöker rätta situationen snabbt. Som ett resultat blir arbetet hos hårbotten i hårbotten i ett förstärkt sätt en vana. Det är därför vi tvättar håret på morgonen, då får vi en frisör utan volym, och på kvällen finns det en önskan att gå till duschen igen. Hur man hanterar detta? Det finns medel!

Om du har mycket fet hår, kan behandling med örtinfusion hjälpa till:

  1. Blanda 1 msk. sked torkad nässla, 2 msk. skedar av calendula blommor, 1 msk. sked av ekbark, 3 msk. skedar av pepparmynta löv.
  2. Häll den resulterande blandningen med brant kokande vatten. Vatten behöver 1 liter.
  3. Skydd, täcka med en handduk eller ullsjal.
  4. När infusionen har svalnat till rumstemperatur kan den användas. Skölj håret efter varje tvätt, och hårbotten kommer sluta att bli mycket fet.

Tips för kvinnor med fet hår

Det finns några fler tips som hjälper dig att bli av med fet hår och behovet att tvätta håret varje dag:

  1. Undvik för varmt vatten vid tvättning.
  2. Tvätta i kudden och hatten två gånger i veckan.
  3. Drick mer vätskor.
  4. Applicera inte balsam på hårets rötter.
  5. Använd schampo och balm avsedda för fet hår.
  6. Använd ett terapeutiskt schampo, till exempel Nizoral. fet hårbehandlingOfta är det oljigt hår som orsakas av en speciell vitröd mjäll, som nästan inte märks.

Om hela längden på strängen är torr och hårets rötter är feta, bör behandlingen vara speciell. I det här fallet bör du använda schampo för fet hår och balsam eller balsam - för det försvagade och skadade. Det är nödvändigt att tvätta håret med schampo två gånger, skölj sedan håret noggrant med vatten och applicera balsam och dra tillbaka 10-15 centimeter från rötterna, bara till spetsarna. En gång i veckan bör du använda en fuktgivande mask, och detta verktyg är önskvärt att använda för hårbotten. Om du är fan av apoteksprodukter, istället för en mask, kan du köpa Sulsenpasta med en koncentration på 1%.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

77 − 69 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: