Staten av nirvana

tillstånd av nirvana

Många av oss har en uppfattning om nirvana, väldigt vag och även pulveriserad med en touch av ödet. Namnet på den eponymiska gruppen, vars historia var ihågkommen för sin tragedi, är känd för företrädare för europeiska religioner mer än livet för varje buddhist. Vår världsutsikt lägger en skugga på begreppet nirvana, som vi ofta tolkar som tomhet och tillståndet "ingenting" (och detta är inte förvånande, för själva ordet översätts från sanskrit och föll som "utrotning").

Under tiden är nirvana för varje buddhist perfektion, som uppnås genom befrielse. Karmiska bindningar är öppna, frigör sig från lidande, smärta, önskningar. Sistnämnda låter lite ovanligt för oss, men en person som har nått nirvana känner inte inverkan av sina egna önskningar på händelserna i livet. Mentala lustar och drömmens smärta kan inte orsaka ens en svag rippel på den spegellika lugna ytan av livet.

Typer av Nirvana

I olika källor kan du spåra 3 huvudtyper av nirvana:

  • mentala. Detta är ett kortsiktigt tillstånd av nirvana som är bekant för var och en av oss. Visst tog du ibland dig själv för en stund av överraskande vila och jämn upplysning. Detta kan kallas mental nirvana;
  • liv. Den vitala nirvana uppnås av mannen, medan hans själ är i kroppen. Detta gör att du kan avbryta cirkeln av reinkarnationer och förmedla den till nästa form;
  • den eviga. Den som har uppnått nirvana i livet efter förstörelsen av den fysiska kroppen (med andra ord, efter döden) uppnår nirvana tillståndet evigt.

Hur man uppnår nirvana?

Frågan om hur man går in i det vitala nirvana tillståndet ges till varje buddhist - trots allt är detta i själva verket syftet med hans liv. Det är omöjligt att komma till befrielse efter (om du inte strävar efter det), du kommer inte ha tid att uppnå nirvana i det här livet - du kommer att behöva leva nästa med alla lidanden och omgångar.

Till att börja med är det viktigt att förstå den mycket betydelsen av frihet som staten Nirvana ger oss. Detta är frihet, i första hand, från alla beroenden. Jordiska bilagor gör oss sårbara och i alla fall dömda till lidande. När allt kommer omkring kommer vi oundvikligen att förlora något, hur man går in i staten nirvanasom vi älskar. Och ögonblicket för denna förlust föregås av hennes rädsla.

Den gradvisa utrotningen av världsliga önskningar är möjlig på grund av många praxis, både buddhistiska och icke-buddhistiska skolor. Meditation, hypnos, bön - alla letar efter sin egen väg. Ingen av dem garanterar resultatet, bara personen själv kan öppna sin oändliga cirkel av reinkarnationer. Många människor är rädda för idén om "okänslighet", villigheten att bli fri kommer inte till var och en av oss. Därför måste du komma med detta beslut medvetet och lugnt, för att försöka klippa navelsträngen som förbinder dig med oändliga reinkarnationer med en fast hand.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

74 + = 78

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: