Sensation! 12 vetenskapliga bevis på världsfloden

Debatten om huruvida det verkligen fanns en bibelsk översvämning har inte minskat i många år. Många studier har gjort det möjligt för forskare att tillhandahålla ett antal fakta som kan tjäna som bevis för att denna händelse fortfarande inträffade.

En av de mest kända bibliska legenderna berättar om världens översvämning, som purportedly rensade syndiga människors jord. Samtidigt finns det skeptiker som tror att det här är en uppfinning, och ingenting har någonsin hänt. Nyligen chockade forskarna allmänheten och sade att de hade funnit några bevis på en översvämning av Bibeln.

1. Oförklarliga undervattenstäder

oförklarliga undervattensstäder

Trots att världshavet ännu inte har blivit fullt utforskat, och inte ens hälften, har många undervattensstäder och deras rester redan hittats. Intressant är att deras ålder sammanfaller ungefär med tiden för översvämningen. Ett exempel är den undervattensstaden Yonaguni, som ligger utanför Okinawa-kusten. Det finns antika legender som berättar om undervattenstaden, som ligger på samma plats. Forskare tror att byggnaderna översvämdes till följd av översvämningen.

2. Lämpligt antal personer

lämpligt antal personer

Ett annat argument, som används som bevis, indikerar att om det inte fanns någon översvämning, som praktiskt taget upphävde jordens befolkning, skulle det idag öka kraftigt antalet människor som bor på planeten, liksom ett stort antal gravar. För närvarande är befolkningen helt i överensstämmelse med scenariot: när jordens befolkning minskades till åtta personer.

3. Samma historia

samma historia

En analys av de gamla skrifterna har visat att i nästan alla civilisationer finns legenden som berättar om den stora översvämningen som hände tidigare. Det faktum att historier är likartade i detalj, även i de civilisationer som aldrig varit i kontakt med varandra, är överraskande.

4. Djur som ville fly

djur som ville fly

Forskare runt om i världen på olika kontinenter högt uppe i bergen hittar ett stort antal djurskelett i en ovanlig blandning som uppenbarligen klättrade upp bergen för att rädda sig från det framåtriktade vattnet.

5. Det första skapade templet komplexet

det första skapade templet komplexet

Denna information kan inte anses vara tillförlitliga, men det är mycket populärt antagande: det finns en version att komplexet Göbekli Tepe var den första strukturen etablerades efter syndafloden. På murarna av templen med 12 tusen historia fanns bevis för förekomsten av bevattning och jordbruk.

6. Bekräftelse från Kina

bekräftelse från Kina

Intressant belägg för översvämningen är förknippat med det kinesiska språket. Det finns hieroglyfer i den, som har en koppling till Genesis bok. Till exempel består ordet "ship" av hieroglyfer, som betecknar sådana ord: båt, åtta, mun. Detta kan dechiffreras, som åtta munnar - åtta personer som överlevde översvämningen.

7. Noahs Ark

Noahs Ark

Enligt gamla texter har arken efter översvämningen kommit till jorden på det moderna Turkiet. Vid denna punkt mittemot Mount Ararat hittade David Allen resterna som han hade tagit för detaljerna i Noahs Ark. Intressant motsvarar dimensionerna de som beskrivs i de gamla texterna. Bland de lokala områden där upptäckten gjordes kallas Naksuan - "Sion Noah". Förresten blev utbildningen bara märkbar i slutet av 1940, efter att jordbävningen slog sig.

8. Unika listor över sumeriska kungar

unika listor över sumeriska kungar

Under utgrävningen av den antika Sumer hittades en relik, kallad "Lista över sumeriska kungar". Det listar de härskare som befann sig i statens huvud framför den påstådda översvämningen, och mest intressant domade de i hundratals år. En version hävdades att herrarna i dessa dagar levde mycket längre än moderna människor. Efter översvämningen blev regeringsperioderna mer realistiska. Det finns forskare som tror att översvämningen ledde till allvarliga förändringar: det påverkade även livslängden hos människor.

9. Utgrävningar av Noas bostad

utgrävningar av Nova bostad

Man tror att den stora Noa bodde halvvägs mellan Babylon och Ur. En grupp låga höjder upptäcktes här, som utgrävdes 1931. Forskare har konstaterat att under dem finns ruinerna av tre städer: toppen hänvisar till tiden för tredje ur-dynastin, i genomsnitt - staden de gamla sumererna och botten - den ålderdomliga. Det skikt som är tilldelad till den tid översvämning är belägen mellan den mellersta och nedre staden, och det består av gul lera, sand och silt blandning, som var definitivt alluviala. Det finns inga spår av mänsklig civilisation här.

10. Närvaron av marina formationer på land

närvaron av marina formationer på land

År 2004 upptäcktes speciella kilformade strukturer, karakteristiska uteslutande för havsbotten, på land i de bergiga områdena Madagaskar. De bildas som ett resultat av vattenaktivitet, till exempel tsunami. Ecoarkister har noggrant studerat området runt Madagaskar. De drog slutsatsen att de kilformade strukturerna uppstod på grund av storskalig översvämning. Det antogs också att dess orsak är en chockkrater under Indiska oceanen, som bildades på grund av kometens fall.

11. Kommunikation av flygplanbäraren och arken

carrier-ship kommunikation

I Genesisboken beskrivs processen i att bygga ett berömt fartyg, som har en långsträckt form, i tillräcklig detalj: arken var absolut hermetisk och stabil. Det är svårt att föreställa sig att en man på den tiden kunde komma med en liknande design för ett unikt skepp. Tydligen var det mer än några tips. Det är intressant att moderna flygbolag har en liknande design, så de är motståndskraftiga mot en storm.

12. Stora och värdefulla rullar

stora och värdefulla rullar

1940 upptäckte forskare mystiska skrifter, som de kallade "Dead Sea Scrolls". Analysen av texten var en öppning, eftersom den beskrev Great Deluge och Ark, och i minsta detalj. Förresten, forskare, baserat på denna version, föreslår att arken hade formen av en pyramid.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

42 − = 38

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: