Övning “Tseitnot” för ledaren

Övning

Reglerna för utbildning "Tseitnot" för chefer

mål

Planeringsutveckling.

tid

Från 25 till 35 minuter.

Gruppstorlek

6-14 personer.

Utbildning och resurser

Kopior av instruktionerna om antalet deltagare.

instruktion

Det är nödvändigt att läsa och distribuera instruktionerna till deltagarna.

debriefing

 1. Hur lyckades du uppgiften?
 2. Vad var svårt?
 3. Vad förhindrade?
 4. Vad hjälpte?

Diskutera flera lösningar.

Vilka slutsatser kan dras från diskussionen?

Vi erbjuder flera varianter av instruktioner för "Time Zeit" -övningen för chefer.

Alternativ nummer 1

instruktioner:

Du är chef för en av filialerna i Käsler Corporation. Idag har du en svår dag. Du har för avsikt att göra så många fall som möjligt, som i morgon kl. 07.30 lämnar du huvudkontoret i Kiev med en rapport om situationen i din filial.

Det är 08.40 på morgonen. Under de senaste dagarna har många små och stora problem på dig fallit: kontorsmaskinen har brutit ner, föraren är upptagen med att reparera det, sekreteraren har förlorat en röst (nervöst). Igår startade den stora elitutställningen "Metal-2006". Deltagande i den här utställningen är mycket viktig för företaget, chefer på hög nivå, lika respektabla besökare på utställningen. Tyvärr har cheferna i ditt företag flyttat till arbetet med konkurrenter, vilket innebär att dina partner har arbetat på stativet för den andra dagen redan. Den enda personen du kan lita på i dessa svåra dagar är din kontorschef. Men du lovade att idag släppa ut henne idag klockan 17.00, för att hon har en födelsedag idag. Sekreteraren är öppen fram till 18.00. Dessutom hade din fru idag en anfall av appendicit och hon togs till sjukhuset. Ni minns oavsiktligt att barn som redan har lämnat skolan inte har nycklar till lägenheten, eftersom din fru alltid är hemma och alltid möter dem. Som tur skulle du ha slut på pengar på kontot och din mobiltelefon är tillfälligt låst, så du kan inte kommunicera med någon på vägen. Lyckligtvis är din helt nya Mercedes i utmärkt skick. Att flytta från en punkt till en annan tar 20 minuter. Att göra detta sätt är snabbare omöjligt.

Idag behöver du ha tid:

 1. Du måste hämta flygbiljetten i företaget <Авиатор> för morgondagens affärsresa. - 10 min.
 2. I verkstaden måste du hämta skrivaren från reparationen för att skriva ut dokumenten för morgondagens resa. Dokumenten är klart - skriv ut 20 min.
 3. Företagets generaldirektör <Сервис плюс>, Din VIP-klient, idag är Födelsedag, och du beställde en present till honom - en skrivbordsklocka i form av en skummande mugg öl. Igår ringde vi från salongen och bad om att vara på kontoret idag, där kuriren kommer att leverera presenten.
 4. Du har idag planerat förhandlingar med väldigt viktiga kunder - 1-1.5 timmar
 5. Klockan 18.30 måste du vara hemma för att öppna dörren för barn som kommer från skolan.
 6. Från 17.00 till 19.00 kan du besöka din fru på sjukhuset.
 7. Från 09.30 till 10.30 har du ett möte med avdelningscheferna för din filial för sista kvartalet.
 8. Klockan 13.00 planeras ett möte med partners. Du vet inte varför.
 9. Du skulle vilja se de senaste frågorna om de metallurgiska produktionstidningarna som har ackumulerats på ditt skrivbord. - 30 min.
 10. Du måste förbereda dig för presentationen vid den internationella vetenskapliga och praktiska konferensen som är dedikerad till särdrag hos rörledande produktion (i den här riktningen planerar du att utveckla din verksamhet). Konferensen kommer att äga rum om 2 dagar, på dagen då du återvänder sina affärsresor, förstår du helt klart att du inte har någon annan tid för träning. För att förbereda rapporten behöver du 2-2.5 timmar.
 11. Klockan 20.00 i restaurangen <Большая медведица> Din väntar på en festlig middag VD för företaget <Сервис плюс> (VIP- klient). Där beställde han en bastu.
 12. Klockan 12.30 kommer en konsult från företaget att anlända. <СЕТИ>. Du ringde det för att du skapade ett företagsnätverk och nu finns det svårigheter med många program. Detta leder till en funktionsfel på hela kontoret och du behöver någon att titta på vad som är fel. - 40 min. - 1 timme
 13. Den korrespondens som adresseras till dig innehåller flera frågor som enligt din sekreterares uppfattning kräver en brådskande lösning. - 1 timme
 14. I parken från 17.00 till 19.00 med en hund går din mamma. Med henne har du samtyckt i förväg om mötet och som du inte har sett i mer än en månad.
 15. Rykten har visat att partiet av varor från Tyskland igår fastnade i tullen vid flygplatsen.

Idag kom du speciellt fram till kontoret på 20 minuter. före arbetsdagens början, för att få tid att planera din arbetsdag.

Lösningen av träningen

8.40-9.0 - planering.

9.0-9.30 - titta på stockarna.

9.30-10.30 - möte med avdelningscheferna.

10.30-12.0 - Förhandlingar med väldigt viktiga kunder.

12.0-12.40 - hämta skrivaren från reparation (sekreteraren skriver ut dokumenten).

12.40-13.0 - vila.

13.0-14.0 - möte av följeslagare.

14.0-16.30 - utarbetande av rapporten.

16.30-17.0 - Jag tar bort en gåva, vägen till företaget <Авиатор> och tar emot en biljett (10 minuter).

17.0-17.50 - vägen till min mamma och kommunikation med henne.

17.50-18.30 - vägen hemma, vila.

18.30-19.0 - väg till sjukhuset, tid med sin fru (inte tillräckligt, men se varandra mer än en gång om 2 månader).

19,0-20,0 - vägen till restaurangen, du kan genom huset för byte av kläder.

Sekreteraren: skriver ut dokumenten, handlar med IT-mästaren, ringer upp budgivaren och tar emot en gåva, finner ut att med tullen (för en kort konversation på telefonen räcker röstet). Mobiltelefonen kan inte ringa, men telefonboken, det vill säga, du kan ringa till barnen och komma överens om att de ska komma precis vid 18.30.

tidshanteringsövning

Alternativ nummer 2

Du är chef för ett av bolagen i KVASS Power Int. Holding. Idag har du en svår dag. Du har för avsikt att göra så många fall som möjligt, som i morgon kl. 07.30 flyger du till bolagets huvudkontor med en rapport om situationen i ditt företag.

Det är 08.40 på morgonen. Under de senaste dagarna har många små och stora problem fallit på dig: kontorsmaskinen har brutit ner, föraren är upptagen med att reparera det, sekreteraren har tappat en röst (nervöst). Igår har den stora elitutställningen "Drycker - 2007: Låt dig inte bli med!" Började. Deltagande i utställningen är mycket viktig för företaget, höga chefer arbetar på utställningen och besökare är lika allvarliga. Tyvärr ledde cheferna till ditt företag som skulle jobba där med influensepidemin, vilket innebär att dina partners redan arbetar på stativet för andra dagen. Den enda personen du kan lita på i dessa svåra dagar är din kontorschef. Men du lovade att idag släppa honom från jobbet tidigt - klockan 17.00. Din sekreterare är öppen fram till 18.00. Dessutom hade din fru blindtarmsattack i går kväll och hon togs till sjukhuset. Du kom av misstag ihåg att barn som redan har gått i skolan inte har nycklar till lägenheten, eftersom din fru alltid är hemma och alltid möter dem. Som tur hade du slut på pengar på kontot, och din mobiltelefon är tillfälligt inaktiverad, så du kan inte kontakta vägen med någon. Lyckligtvis är din helt nya "AUDI" i utmärkt skick. Planen för den del av staden som bifogas. Det visar hur lång tid det tar för dig att flytta från en punkt till en annan. Det är inte möjligt att göra denna resa snabbare.

Idag behöver du ha tid:

 1. I företaget "Give Vizu!" Du måste få ett färdigt och betalt pass och en biljett till morgondagens affärsresa (10 min)
 2. I verkstaden måste du hämta skrivaren från reparationen för att skriva ut dokumenten för den kommande resan. Dokument är redan redo, skriv ut - 20 min.
 3. Ordföranden i Holdingbolaget har en födelsedag idag, och du beställde en present till honom - en skrivbordsklocka i form av en skummande mugg kvass. Igår ringde de från konstsalongen och bad mig vara på kontoret idag, klockan 17.00, där agenten kommer att leverera presenten. Du vill överraska presidenten, så du kommer att fånga upp agenten vid ingången.
 4. Du vill ha lunch idag med presidenten (1-1,5 timmar).
 5. Klockan 18.30 måste du vara hemma för att öppna dörren för barn som kommer från skolan.
 6. Från 17.00 till 19.00 kan du besöka din fru på sjukhuset.
 7. Från 09.30 till 10.30 har du ett möte planerat för den senaste månaden.
 8. Klockan 13.00 är ett möte med partners planerat. Du vet inte varför.
 9. Du vill se de senaste utgåvorna av tidningar om alkoholfri produktion, ackumulerade på ditt bord (0,5 timmar).
 10. Du kommer att besöka utställningen "Drycker - 2007: Låt dig inte bli med!" För att kontrollera hur saker och ting går och stödja dina kollegor i sitt hårda arbete (20 min.).
 11. Du måste förbereda dig för presentationen vid den internationella vetenskapliga och praktiska konferensen som ägnas åt de särskilda egenskaperna hos humleuppfödning i norra regionerna (i den riktningen planerar du att utveckla din verksamhet). Konferensen hålls två dagar senare, den dag du återvänder från Holland, och du förstår helt väl att det inte kommer någon annan tid att förbereda (2 timmar).
 12. Klockan 20.00 i restaurangen "Ivanych" väntar du på en festmiddag. President. Där beställde han en bastu.
 13. Klockan 12.30 kommer en konsult från företaget "SETI" att komma till kontoret. Du ringde det eftersom du gjorde ett nätverk, och nu finns det svårigheter med att fungera för många program. Detta leder till en funktionsfel på hela kontoret, och du behöver någon att se vad som är fel (40min - 1 timme).
 14. Den korrespondens som adresseras till dig innehåller flera frågor som enligt din sekreterares uppfattning kräver ett brådskande beslut (1 timme).
 15. I parken, från 17.00 till 19.00, går din vän med en hund. Med henne bestämde du dig i förväg om mötet.
 16. Det ryktes att ett parti prover av produkter från Nederländerna igår fastnade vid tullen vid flygplatsen.

Du anlände speciellt till kontoret 20 minuter före arbetsdagen, för att få tid att planera idag.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

42 + = 50

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: