Hur utvecklar man ett fenomenalt minne?

hur man utvecklar ett fenomenalt minne

Psykologer delar upp minnet i det visuella, auditiva och kinestetiska, men oftast deltar alla analysatorer i memorering av någonting. Utvecklingen av fenomenalt minne bygger på utbildningen av dessa analysatorer genom olika tekniker, liksom användningen av användbara metoder för att komma ihåg information.

Hur utvecklar man ett fenomenalt minne med holotropisk andning?

Hjärnan är den mest aktiva konsumenten av mänskliga resurser. För hans arbete kräver ett stort antal kalorier och syre - ungefär en fjärdedel av det som kommer in i kroppen. Men om en person börjar äta, kommer hans hjärna inte att fungera bättre (tvärtom), men en ökad mängd syre förbättrar minne och tänkande.

Metoden för holotropisk andning utvecklades av psykologen Stanislav Grof. Det består i att en person tar en bekväm position och börjar andas djupt och aktivt. Mättnad av hjärnvävnaderna med syre förbättras, vilket positivt påverkar alla processer. Denna teknik användes av shamaner för att förutsäga framtiden. Faktum är att de helt enkelt förbättrade tankeprocesserna.

Hur man gör minnet fenomenalt med hjälp av cramming?

Cramming är att komma ihåg information utan att analysera det. Det här lärarättet välkomnas inte av lärare. Men i själva verket är cramming-metoden mycket användbar för hjärnan - det är en slags gymnastik som främjar utvecklingen av inte bara fenomenalt minne, men också förbättringen av andra processer. Du kan memorera av hjärtat dikter, ord av ett främmande språk - det spelar ingen roll vad, det viktigaste är att göra det regelbundet.

Fenomenalt minne - populära metoder för att komma ihåg information

Förbättring av minnet är också hjälpt av olika sätt att memorera, vilket många använder utan tvekan.

  1. Föreningen. Till exempel, för att komma ihåg ett långt telefonnummer, är det uppdelat i små delar och utför vissa föreningar med de resulterande siffrorna. Till exempel, i ditt telefonnummer kan du se semestrar, födelsedagar, hus och lägenhet nummer etc.
  2. mnemonics. Till exempel måste du komma ihåg en kedja av orelaterade ord: en bänk, en häst, ett paraply, glass. I det här fallet måste du skicka in en bild: På en bänk under ett paraply sitter en häst och äter glass. Ju ljusare bilden är desto bättre kommer den att komma ihåg. Det mest kända exemplet på denna metod är en välkänd metod för att komma ihåg regnbågens färger. Mnemoteknologi används ofta av läkare för att memorera komplexa latinska namn.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 69 = 74

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: