Företagsanda

Företagsanda

Sammanhållningen i laget är nyckeln till framgången för hela organisationen. Naturligtvis finns det konflikter i något företag och det är normalt. Människor är annorlunda och när två motsatta synpunkter kolliderar, uppträder diskord. Vi måste kunna kompetent lösa konfliktsituationer och kunna upprätthålla en gynnsam atmosfär i laget. Skapandet av företagets anda är en av de viktigaste momenten för effektiv förvaltning.

Var ska man börja?

Om du är chefen och det finns människor i din underordnad, ansvarar du för företagskulturen i företaget. Först och främst måste du utvärdera dig själv. Vad kan du ge till människor? Hur känner du dig om arbetaren? Hur behandlar de dig? Alla dessa frågor bör hjälpa dig att göra en objektiv bedömning av dig själv som ledare. Det är inte lätt, men det är nödvändigt. Faktum är att kollektivet är en reflektion av cheferna och företagets ansikte.

Om du är en anständig, ansvarig, sympatisk och välvillig person, kommer du inte ha mycket svårt att skapa ett gynnsamt klimat i laget. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt följande punkter:

  • arbetstagarnas kompatibilitet. Varje person är en person, en bärare av vissa individuella egenskaper. Ett annat temperament, karaktär, livsstil leder till att det är svårt för människor att hitta ett gemensamt språk. Därför är det viktigt att till exempel i en avdelning arbetar personer som liknar sina egenskaper, eller harmoniskt kompletterar varandra. För att lösa bottenproblemet kommer du att bli hjälpt av personens psykologiska porträtt. Kontakta de specialister som är inblandade i detta. De kommer att sammanställa en detaljerad "porträtt" för varje anställd;
  • informell kommunikation. Var noga med att hålla företagskvällar, fira födelsedagar för anställda, gå ut på naturen av hela laget. Detta är viktigt för att "arbetande människor" ska ha möjlighet att kommunicera informellt med varandra och med sina överordnade. Huvudregeln: överdriv inte det med alkohol;
  • höjning av företagsanda

  • stöd. Varje anställd är först och främst en person. Visa ditt exempel på hur man behandlar varandra. Delta i underordnarnas liv, var tålamod, men rättvis. Var nära, men håll dig borta. Var ärlig, men låt dig inte vara överflödig.

Att höja och stärka organisationens företagsanda kräver att varje anställd deltar. Om denna önskan är ömsesidig kommer du att lyckas. Om det finns människor som gillar vävning av intriger, skvaller och konstanta konflikter, så blir det inte lätt för dig. Den bästa vägen ut ur denna situation är att avfyra en sådan anställd och önska honom lycka till.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 67 = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: