Dessa 7 franska saker är dags att remsa “Made in France” för oärliga lögner!

Det mest romantiska landet i världen har många "visitkort", inklusive en croissant, löksoppa och till och med en fransk kyss. Och den här logiska serien kan fortsätta på obestämd tid och dra i dig charmiga bilder av en virtuell resa genom Paris, men ...

Nu kommer vi att släppa dig från himmelen till jorden! Det visar sig att mycket av det vi är vana vid att betrakta "franska" på själva kroppen är det inte. Tja, det är hur till exempel samma croissant, som egentligen är en "wiensk bagel", tog Marie Antoinette Österrike, efter hennes äktenskap med kung Ludvig XVI.

Och sådana uppenbarelser har vi fortfarande så många som 7, och det är dags att ta bort dem på etiketten "Made in France"!

1. Fransk fläta

Fransk spytt

För flera årstider i rad har den franska fläkten ledt betyg av frisörstrender och är ganska förtjänt. Sanningen är väldigt få människor vet att födelseplats Frankrike kallar detta en praktisk och på samma gång raffinerade frisyrer ganska orättvist, eftersom mer än 6000 år sedan, redan vävda flätor Alger bosatta, och sedan damerna i antikens Grekland (och även mods!). Tja, började franska spotta med en lätt hand av den amerikanska tidskriften «Home Magazine, som i slutet av 19-talet proklamerade denna frisyr drabbade av säsongen, lägga till det adjektivet«franska», för att göra det ett verkligt objekt av lust. Ja, Frankrike är fortfarande en trendsättare, och för 150 år sedan arbetade denna marknadsföring också!

2. Löksoppa

Lök soppa

Du kommer inte att tro, men den mest populära maträtten av fransk mat uppfanns faktiskt av bönder i det antika Rom. Men för att bli en sann kulinarisk mäster dålig kost hjälpte vanliga legenden om hur kung Ludvig XV, en natt en aptit och han hastigt kokta måltid som återfinns i en jaktstuga - olja, vatten, lök och champagne!

3. Franska Bulldogs

Franska bulldoggar

Vem skulle ha trott de härliga katterna, som ofta skildras i samband med franska kvinnor? Ja, de som är mycket förtjust i att bära seglare och röda björnar, skulle följa med de engelska damerna så här? Det visar sig att efter den industriella revolutionen i Storbritannien drog de lokala vävarna på jakt efter arbete genom Engelska kanalen och tog sina bulldogar med sig. Efter en tid började dessa hundar ge avkomma på en ny plats, och tyvärr - med en defekt i form av miniatyrtillväxt. I allmänhet ogillade britterna den "sjuka och defekta" milan, och invånarna i Paris blev helt enkelt förälskad i dem!

4. Fransk manikyr eller "franch"

Fransk manikyr eller

Vad du inte visste att denna universella manikyr inte fransmännen, och myntades av grundaren av produktionsbolaget Lack för naglar «ORLY» Jeff Kick mer än 35 år sedan i USA? Ja, den här killen var så angelägen "vtyuhat" skådespelerskan nya Neil trend som skulle vara perfekt för alla kläder och skulle kombineras med någon färg som han bara tog och gå till namnet på den mest ökända adjektivet "French". Och det fungerade igen!

5. Pommes frites eller pommes frites

Pommes frites eller pommes frites

Idag kallar vi stekt i olja "fria" potatis tack vare det franska ordet "fritera", men vi tror att denna maträtt, troligen på grund av denna amerikanska land av kärlek till snabbmat. Men i själva verket, författarskap av de krispigt snacks upprätthåller Belgien där odla potatis startade innan allt - i 17-talet och stek den i smör skivor under vintermånaderna när fisken fångsten att livnära sig var omöjligt.

6. Fransk Toast

Fransk toast

Tja, vi blev lurade igen! Och det visar sig att receptet för bröd, blöt i mjölk och ett rå ägg, och sedan stekt i olja hittades även i boken av den antika romerska kocken Apnius. Och i allmänhet var invånarna i många europeiska länder i medeltiden mycket förtjust i denna maträtt, kallade den en efterrätt "fattig riddare", för att de helt enkelt inte kunde ha råd med en uppfriskande behandling!

7. Den franska kyssen

Den franska kyssen

Nu är vi spricker vid förolämpning, men sanningen är dyrare ... Så medan hela världen den franska anses vara de bästa älskare, är den franska kyss värt bort dem en gång för alla! Ja, eftersom det kom upp med de amerikanska och brittiska soldater som återvänder från Frankrike efter första världskriget och så passionerat kysser deras fruar och flickvänner, att denna sammanslagning innebär läpparna snabbt var tvungen att ge ett eget namn och tilldela en klassificering!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 7 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: