Varför faller håret ut efter födseln?

varför efter födseln faller håret utKanske ofta klagar kvinnor att de har hår mycket snabbt och i stor volym efter födseln, men varför de gör det, kan de inte förstå. Tänk på denna situation mer detaljerat och försök att förstå och namnge de främsta orsakerna till detta fenomen.

Varför förlorar spädbarn håret efter födseln på huvudet?

Det är värt att notera att denna typ av process sker nästan kontinuerligt hos någon person. Med tiden dör hårlökar, vilket resulterar i att strukturen i hårets rotsystem bryts och det faller ut.

Men vanligtvis är antalet av dem små, så många lägger inte ens på det här. Men efter barnets utseende förändras situationen dramatiskt.

Den främsta anledningen till att förklara det faktum att håret faller ut ur håret nästan omedelbart efter födseln är en kraftig minskning av koncentrationen av ett hormon som östrogen. Detta orsakas i sin tur av en ökning av syntesen av hormonprolactin, som är direkt ansvarig för amning, - produktion av bröstmjölk.

Det är också värt att notera att ofta orsaken till håravfall efter barnets födelse kan vara det förtryckta tillståndet hos moderen eller postpartum stress, brist på sömn.

Hur hanterar man detta fenomen?

Har vi behandlat varför håret på huvudet faller ut i unga kvinnor efter födseln, låt oss prata om vad vi ska göra med den nya mamman i denna situation.

Det första som kommer till stöd för en kvinna i de flesta liknande situationer är olika recept av traditionell medicin. Så, enligt mammorna som klarade detta problem, kan masker som använder bröd (helst råg), varm mjölkvalle och äggulor, vara ett utmärkt botemedel mot håravfall i postpartumperioden. Också bra hjälp för att stärka hårspolpärlorna med ett avkok av örter som nässlor, burdock, aira-rötter, gnidning direkt i rötterna i jojoba- och burdockoljens hår.

varför efter födseln faller håret ut vad man ska göra

Om möjligt borde kvinnan också göra hårklippningen kortare. Det är känt att detta bidrar till att öka intensiteten av ny hårväxt. Detta alternativ är dock inte lämpligt för alla damer.

Det blir överflödigt under laktationen att dricka vitaminer, av vilka det finns många. Det finns även vitaminkomplex speciellt för omvårdnad. Men innan du använder dem är det absolut nödvändigt att konsultera en läkare.

Såsom kan ses, så är det många sätt att stärka håret försvagat efter leveransen. Men för att välja rätt i ett visst fall ska en kvinna konsultera en läkare.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

21 − 20 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: