Trimester av graviditeten i månader

Trimester av graviditeten i månaderUtvecklingen av barnet sker på grundval av graviditetsmånaderna, särskilt om detta finns i relevanta källor. I den här artikeln kommer vi kortfattat att beskriva den viktigaste informationen, eftersom en kvinna som är gravid för första gången ofta frågar sig: graviditets trimester - hur många månader?

Läkare bröt tiden att bära barnet med vissa lika stora intervall för att tydligt kontrollera fostrets utvecklingsstadier på var och en av dem. Trimester av graviditet av bekvämlighet är uppdelade i månader, varje uppdelad i tolv veckor, d.v.s. 3 månader.

Du kan hitta graviditetskalendern efter månader, som i sin tur är uppdelad i veckor. I medicinsk praxis, vid registrering och deltagande i en kvinnas samråd, ges den gravida kvinnan en period i förlossningsveckor.

Första trimestern - från början till 12 veckor

I början av graviditeten kan den förväntande mamma till och med missa, om hon inte planerade det i förväg. Trots allt är förändringarna i kroppen fortfarande mycket små. Efter menstruationsfördröjningen börjar symtomen på en intressant situation visa sig mer självsäker - illamående uppträder, hela tiden som du vill sova, det är många som ofta börjar springa på toaletten - så blåsan svarar mot den förändrade hormonella bakgrunden.

Närmare slutet av trimestern kan du redan märka magen. Bröstet ökar något, och det finns obehagliga känslor i den. Det är viktigt att veta att de första veckorna när implantationen inträffar kan graviditeten avbrytas på grund av stress, kyla eller motion. Den andra farliga perioden är från 8 till 12 veckor - när missfall eller frusen graviditet är möjlig på grund av missbildningar i embryonutveckling.

Andra trimestern - från 13 till 24 veckor

Denna period är den mest lugna och lätta under graviditeten. Toxik har redan lämnats i det förflutna, problem med vikten av egen vikt, tröghet och svullnad har ännu inte börjat, och en kvinna kan nu fullt ut njuta av sin status.

Ungefär 17-20 veckor börjar den kommande mamman känna barnets första tremor, som inom några veckor blir vanliga och intensiva. Av de obehagliga stunderna i denna period är det värt att notera utseendet av halsbränna, liksom möjliga manifestationer av åderbråck.Barnutveckling av graviditets månader

Tredje trimestern - från 25 till 40 veckor

Det här är den viktigaste tiden när kroppen gradvis börjar förbereda sig för förlossning. Oftare är det träningsfights och kvinnan ska förbereda sig för det kommande arbetet och mötet med barnet.

Nu när kvinnan redan har fått mycket tyngd, flyttas tyngdpunkten och den gravida kvinnan blir klumpig, vilket i sin tur kan leda till fallande och trauma fram till för tidig födsel. Eventuella smärtsamma känslor mot slutet av sista trimestern - detta är ett tillfälle att vända sig till doktorn, för det här kan börja födseln och inte vänta på de föreskrivna fyrtio veckorna.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 74 = 75

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: