Placentans infarkt – vad är det?

infarkt av placenta vad det ärIbland är kvinnor som är i stånd efter att ha hört termen "placentainfarkt" intresserade av doktorn vad det är. Denna typ av tillstånd på barnets plats orsakas av en kränkning av moderkroppens normala blodflöde. Den består i att försvaga platsen för sin vävnad.

Vad är de olika typerna av placentainfarkt?

Beroende på vad som orsakade placentans infarkt utmärks följande typer:

  • röd;
  • vitt;
  • kalkformig form.

Den första typen utvecklas om det finns blödning från ett kärl lokaliserat i dyscedula. Därefter, efter ett tag går det in i den andra formen.

Vitt infarkt är resultatet av överdriven avsättning av fibrin, vilket ger denna färg.

Limeform av en placental infarkt är sällsynt. Det är orsakat av utfällning av kalciummolekyler på väggar av skadade blodkärl.

På grund av det som utvecklar ett placentainfarkt?

Orsakerna till hjärtinfarkt är ganska många. Därför är det ofta svårt att bestämma exakt den som ledde till sjukdomen i ett enda fall. Försvårande faktorer som ofta leder till utvecklingen av en sådan sjukdom är:

  • långvarig toxicos
  • en förändring i gravida kvinnans vikt i större eller mindre utsträckning;
  • ökat blodtryck;
  • störning av excretionssystemet (njursjukdom).

För att bestämma den exakta orsaken som ledde till utvecklingen av ett placentainfarkt utförs en grundlig undersökning, inklusive: ultraljud, laboratorietester. Ibland ligger svårigheten att diagnostisera i det faktum att moderkroppen själv är belägen på livmoderns baksida, och dess noggranna undersökning av fostret. I en sådan situation kommer läkare att lära sig om kränkning av barnets normala tillstånd genom att ändra barnets hjärtslag, en liknande sjukdom leder till syrehushållning hos fostret, vilket indikeras av den snabba hjärtfrekvensen.

Hur bestäms placentainfarkt?

Symtom på en sådan kränkning, som ett placentainfarkt, är få. Det är därför som denna typ av tillstånd diagnostiseras med en planerad ultraljud. Dock brukar förekomsten av ett brott i en gravid kvinna säga:

  • frekventa, överdrivna fostrets rörelser;
  • ökad hjärtfrekvens hos fostret;
  • Utseendet av blodig urladdning (om hjärtinfarkt åtföljs av en avlägsnande av moderkakan).

Den samma gravida kvinnan, med nederlag av en liten del av moderkaken, känns som vanligt. Detta faktum gör det ibland svårt att diagnostisera tidigt överträdelsen av blodflödet i blodet. Oftast finns det på CTG, där fostrets hjärtfrekvens räknas och dess aktivitet analyseras. Resultaten från denna studie bekräftas av ultraljud.

Vad kan placentainfarkt leda till?

Den mest gravid kvinna som har lärt sig om förekomsten av en sådan sjukdom är intresserad av vad konsekvenserna av ett placental infarkt är och om hennes nekros kan komma.

Risken för komplikationer i detta fall beror på hur placentan ligger i livmodern och vad dess dimensioner är. Oftast, en enda hjärtattack, som har en liten storlek, Orsaker till placentainfarktutgör inte en fara. Närvaron av 3 eller flera sådana platser, eller 1, 3 cm i storlek, kan emellertid leda till fetoplacental insufficiens. En sådan överträdelse på sen sikt leder till utvecklingen av fosterhypoxi, vilket negativt påverkar dess intrauterin utveckling. I de fall där lesionen når 1/3 av hela placentastorleken förekommer fosterdöd.

Således, för att i rätt tid upprätta en överträdelse är nödvändig för att utföra ultraljud. I de fall då en placentainfarkt diagnostiseras är den gravida kvinnan under observation under hela perioden.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

17 − 12 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: