Äggets död

oocytdödEnligt de fysiologiska egenskaperna hos det kvinnliga reproduktionssystemet inträffar oocytens död 24, mindre än 48 timmar efter ägglossningen. Men vissa kvinnor som ständigt mäter basaltemperatur och leder ett schema hävdar ofta att en minskning av värdet av denna indikator i fas 2 i cykeln indikerar att ägget dör. Låt oss försöka förstå problemet.

Vad kan minskningen av BT i 2: e fasen betyda?

Ofta kan en kortvarig minskning och en ytterligare ökning av basaltemperaturen tala om en implantationsprocess som inträffar 7-10 dagar efter befruktningen. Denna process åtföljs av en ökning av blodhormonivåerna av progesteron, vilket är förknippat med graviditetens början.

I de fall då uppfattningen inte inträffar, efter ägglossning, efter bara 2 dagar minskar basaltemperaturen igen.

Det är värt att säga att äggets död på BT-diagrammet inte återspeglas på något sätt, så det är omöjligt att veta detta faktum på detta sätt. Påståendet av många kvinnor på detta konto är felaktigt.

Varför dör ett ägg?

I de fallen när 24 h efter frisättningen från follikeln, möter honkiemcellen inte spermatzonen, ägget dörbörjar sin gradvisa död. Lanseringen av denna mekanism bidrar till en kraftig minskning av hormonprogesteronets koncentration. Detta är normalt.

Separat är det nödvändigt att säga om en sådan kränkning som luteiniseringssyndromet hos den neovulatoriska follikeln (FLN-syndrom). I detta fall börjar follikeln att bli en gul kropp (anatomisk bildning, syntetiserande progesteron efter ägglossning) mycket tidigare än ett moget ägg från det kommer att komma ut. Som en följd uppstår germcellens död och uppfattningen blir omöjlig. Med denna överträdelse behöver kvinnans kropp en hormonell korrigering, vilket gör det möjligt att lösa problemet med den efterlängtade bebisens långa frånvaro.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: