Jordgubbar med socker för vintern utan matlagning – de bästa idéerna för att göra rå sylt och bär frost

Jordgubbar med socker för vintern utan matlagning - de bästa idéerna för att göra rå sylt och bär frost

När värmebehandlas, förlorar bär en betydande andel vitaminer och värdefulla egenskaper, så det är lämpligt att skörda dem åtminstone delvis i fräsch form. Jordgubbar med socker för vintern utan att laga mat, kokta enligt ett av de beprövade recepten, blir den bästa vitamin delikatessen i lågsäsong.

Hur man förbereder jordgubbar med socker?

För att göra råa jordgubbar med socker visade sig inte bara användbar, men också utsökt, du behöver veta detaljerna i dess billet för långtidslagring på traditionellt sätt eller genom att använda mer original beprövad teknik.

 1. Innan du börjar på något recept måste bären tvättas ordentligt och lossas av käftkroppar med stammar.
 2. Förberedda jordgubbar sprids på en handduk och ge en bra torrhet.
 3. Berrymassan är markerad på ett bekvämt och tillgängligt sätt: Vrid i köttkvarn, slipa i en mixer eller bara knäda den med en tolstalk.
 4. Tillsätt den jordade jordgubbarbasen med socker, rör om och, om den tillhandahålls av receptet, lämna ett tag under omrörning ibland, för att separera saften och lösa upp de söta kristallerna.
 5. Den resulterande massan sprids i steriliserade burkar, de är löst stängda med lock.
 6. Jordgubbar med socker, beredda på vintern utan matlagning, ska förvaras i kylskåp, i källare eller på annat kallt ställe.

Jordgubbar torkade med socker - ett recept på vintern

jordgubbar mashed med socker recept för vintern

Det enklaste grundreceptet på billet ger ett utmärkt resultat och gör det möjligt att få den mest användbara och samtidigt goda behandlarna, som du enkelt kan smutta på en bit bröd eller använda ett mellanmål med te. Att förbereda färsk jordgubbar med socker för vintern är elementär, utan onödigt krångel.

ingredienser:

 • jordgubbar - 1 kg;
 • granulärt socker - 1,5-2 kg.

beredning

 1. Färska jordgubbar skölja, rena, torra.
 2. Bärmassan males på vilket som helst tillgängligt sätt, blandas med socker och läggs ut i torra, steriliserade förhandskärl.
 3. Täck arbetsstycket med kapron kokade lock.
 4. För att lagra jordgubbar, mashed med socker placeras på hyllan av kylskåp eller i källaren.

Jordgubbar i sin egen juice med socker

jordgubbar i sin egen juice med socker

Jordgubbar med socker för vintern utan matlagning kan beredas och hela bär. I detta fall hälls den beredda bärmassan i sockerlager och lämnas för att separera saften. Det är bättre att låta bären brygga under natten eller åtminstone åtta timmar, från och med då och då omröra innehållet i kärlet för att maximera upplösningen av söta kristaller.

ingredienser:

 • jordgubbar - 1 kg;
 • granulerat socker - 1-1,5 kg.

beredning

 1. De tvättade bären lindrar stjälkarna med svansar, somnar ihop med socker i ett lämpligt kärl.
 2. När jordgubben med socker är infuserad och låt ner saften, är den förpackad i noggrant steriliserade torra burkar, täckta med kokta lock och skickas till förvaring i kylskåp.

Jordgubbar genom köttkvarn med socker

jordgubbar genom köttkvarn med socker

Perfekt behållits under året jordgubbar, snodd med socker på följande recept. Det är viktigt att välja mogna, men inte skadade bär för skörd utan några tecken på skador och tecken på förstöring. Köttkvarns metalldelar, som kommer i kontakt med jordgubbarna under slipning, måste kokas i 15 minuter och torkas.

ingredienser:

 • jordgubbar - 1 kg;
 • granulerat socker - 2 kg.

beredning

 1. Färska jordgubbar sorteras, tvättas, rengörs och passeras genom en steril köttkvarn.
 2. Den krossade bärmassan kombineras med socker, blandas, spridas i steriliserade behållare och fyller dem på bältesslangarna.
 3. Häll ett lager socker på toppen av bärmassan till burkens hals, täck behållarna med kokta lock, sätt på kylskåpet för förvaring.

Jordgubbar i en blandare med socker

jordgubbar i en blandare med socker

Särskilt välsmakande är mashed jordgubbe med socker för vinterblandaren. Till skillnad från tidigare variationer i detta fall krossas bären tillsammans med socker, som under bearbetningen har tid att delvis eller fullständigt upplösa. Den resulterande beståndsdelen är välsmakande i sig eller kommer att vara ett utmärkt tillskott till pannkakor, fritter eller andra söta rätter.

ingredienser:

 • jordgubbar - 1 kg;
 • granulärt socker - 1,5 kg.

beredning

 1. Preparerade sköljda, tvättade, torkade och skalade bär blandas i en skål med socker.
 2. Behandla den resulterande massan med en nedsänkningsblandare eller slipa den i skålen på en stationär enhet. Benet på apparaten eller skålen kokas och torkas före användning.
 3. Sprinkle bär söt massa på sterila behållare, lock med lock, kork.

Jordgubbar pounded med socker - recept

jordgubbar pounded med sockerrecept

Krossade jordgubbar med socker för vintern kommer att behaga fans av ämnen med en heterogen textur. Bär under mekanisk bearbetning med en tolstalk eller gaffel krossas delvis och känns med användning av sötsaker. Denna metod är kanske den mest krävande, men resultatet är värt ansträngningen.

ingredienser:

 • jordgubbar - 1 kg;
 • granulärt socker - 1,5 kg.

beredning

 1. Beredda bär knådade med en förälskelse eller gaffel, lägg i en skål, täckt med socker, blandat, lämnat i flera timmar, från och till och med blandning.
 2. Då jordgubbar i socker utan matlagning läggs ut på sterila behållare, täckta med lock och skickas till förvaring i kylan.

Blåbär och jordgubbar med socker

blåbär och jordgubbar med socker

Utmärkta grannar är blåbär med jordgubbar, gnidade med socker. Värdet på den resulterande kupongen är uppenbart och med en sådan delikatesse regelbundet på vintern kan du inte bara stärka immunförsvaret utan även förbättra näthinnans tillstånd avsevärt. Överraskande smakar också särdrag hos sötma.

ingredienser:

 • jordgubbar - 0,5 kg;
 • blåbär - 0,5 kg;
 • granulärt socker - 1,5 kg.

beredning

 1. Blåbär och jordgubbar sorteras, blandas med socker och markeras med en nedsänkt mixer eller i en stationär skål.
 2. Den resulterande söta bärmassan läggs ut på torra, försteriliserade behållare, täcks tätt med lock och placeras på kylskåpets hylla.

Jordgubbar med jordgubbar mashed med socker - recept

jordgubbe med jordgubbsrecept med socker

Jordgubbar med socker för vintern, beredda enligt följande recept, är inte mindre välsmakande och aptitretande. I detta fall kombinerar skogsbären med jordgubbar, vilket är mer tillgängligt och kan helt ersätta den saknade delen av jordgubbar, vilket inte alltid kan samlas in i önskad mängd.

ingredienser:

 • jordgubbar - 0,5 kg;
 • Jordgubbe - 0,5 kg;
 • granulärt socker - 1,5-2 kg.

beredning

 1. Jordgubbar, som jordgubbar, tvättas, lossas med pedicels med sepals, utfälldes på en handduk för att torka.
 2. Krossa bärmassan på något tillgängligt sätt, blanda den erhållna basen med socker och fäll den över torra, steriliserade burkar.

Hur fryser man jordgubbar med socker för vintern?

hur man fryser jordgubbar med socker för vintern

Om det finns ledigt utrymme i frysen och lämnar inte lusten att få en mindre söt behandling, så är det bästa sättet att förbereda följande recept. Jordgubbar frusna med socker kommer att behålla alla sina egenskaper till fullo, förbli färskt att smaka och behagligt i konsistens. Du kan frysa helt eller delvis krossade bär eller sockerfyllda hela bärprover.

ingredienser:

 • jordgubbar - 1 kg;
 • granulerat socker - 500 g.

beredning

 1. Jordgubbar sköljs, rengörs, spridas på en handduk och får torka helt från fuktdroppar.
 2. Om så önskas krossas bären tills den önskade konsistensen erhålles, blandas med socker och förpackas i satspaket, behållare eller andra behållare.
 3. Skicka arbetsstycket till förvaring i frysen.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

70 + = 79

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: