Vattensamlare

Vattensamlare

Vattenuppsamlaren är ett system av rör för fördelning av kylvätskan i värmesystem. Med andra ord är vattenfördelningsröret ett rör med flera utlopp för anslutning av andra rörledningar. Samlare används inte bara för varma golv men också för vattenförsörjningssystem.

Princip för driften av vattentanken

Spridarröret har en yttre och inre tråd. Deras antal beror på antalet kretsar (från 2 eller mer). Från toppen finns ett matningsgrenrör, där kylvätskan levereras. Om detta är en del av golvvärmesystemet, returneras kylvätskan till returkolven, och därifrån till värmepannan.

Olika utrustningar kan fästas på vattenspecialisten, beroende på vilken konfiguration flera typer av samlare kännetecknas av:

  1. Avslutar för "eurocone" - den enklaste utrustningen, som oftast används för att installera ett konventionellt vattenförsörjningssystem.
  2. Ventiler vid utgångarna. Sådana samlare tillverkas huvudsakligen av kinesiska tillverkare. De används för varma golv utan någon automatisering, vanligtvis i småhus.
  3. Justering av rör plus fittings för metallplaströr.
  4. Flödesmätare på matar och uttag för servodrifter på returröret. Används för konturer av varma golv av olika längder.
  5. Samlare med blandningsknut och balanseringsventiler.

Förutom att köpa, har någon befälhavare möjlighet att inte köpa en vattensamlare, men att lödda den oberoende av polypropenrör och kopplingar, efter att ha köpt den nödvändiga utrustningen.

Montering av vattentanken på väggen sker med hjälp av klämmor och plastdoppar. Även detta kan göras med hjälp av specialfästen. Vanligtvis är vattensamlaren placerad i ett kompakt och snyggt kollektorskåp eller i en väggnisch.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: