Är det möjligt att transplantera rosor på hösten?

Är det möjligt att transplantera rosor på hösten?

Varje representant för rosernas familj kan bli en riktig höjdpunkt i vilken trädgård som helst. Skälen till transplantationen kan vara många: nya idéer om landskapsdesign, en önskan att bryta en blomsterträdgård på en ny plats eller omvänt att defyta en gammal gräsmatta. De engagerar sig i att transplantera oftast i början av våren när kulturens överlevnad är lättast. Men det händer också att den varma årstiden redan ligger bakom henne, och transplantationen utfördes inte, men det är absolut nödvändigt. Det är därför ofta många trädgårdsmästare är intresserade av om det är möjligt att transplantera rosor på hösten.

Är det möjligt att transplantera en trädgårdsrosa på hösten?

Faktum är att plantering av rosor i höst är inte bara möjligt, men har även ett antal fördelar. Om förfarandet genomförs i rätt tid, kommer trädgården av trädgårdsutövaren att få tid att rota innan frosten kommer. Vanligen, under en transplantation vid denna tid på året, ser inte rosen ut som sjukdomar som är typiska för acklimatisering på en ny plats. Därför finns det ingen ytterligare faktor för växtförsvagning.

Det enklaste sättet är att överföra "omplacering" till ett nytt område av plantor och unga rosor i åldern två till tre år. Om vi ​​pratar om huruvida det är möjligt att transplantera en vuxenrosa på hösten, beror allt på bushens tillstånd. Om han är svag och svag kan man helt enkelt "avsluta" växten till ett nytt ställe. Tja, en stark rosa buske bör inte vara rädd för transplantation. Det enda som är möjligt med själva transplantationsprocessen.

är det möjligt att transplantera en hård ros på hösten

Faktum är att den vuxna rosen har ett väldigt välutvecklat rotsystem. När transplantationen används, används överföringsmetoden, när växten överförs tillsammans med en jordklump. När det gäller en ros, då roten är stor, kommer det troligtvis inte att vara att dra en tung och voluminös klump.

Om vi ​​pratar om olika arter, lider nästan alla rosor en transplantation. Förresten, om det är möjligt att transplantera en stumpy ros på hösten, då är den vuxna växten inte lätt att gräva, eftersom dess rötter tränger djupt in i jorden. Med en ung busk blir det lättare.

Tja, stampa rosor planteras bara på våren.

När är det nödvändigt att transplantera rosor på hösten?

Om vi ​​pratar om det tidsintervall som är optimalt för en rostransplantation, är den första hälften av september bäst lämpad. Detta gäller för regionerna i mittenbandet. På platser med en hård och tidig vintern planteras en ros fortfarande under vårsäsongen. I de södra regionerna kan transplantation utföras till första oktober. Men det här är lämpligt om väderprognosörerna lovar sen höst.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

47 − = 39

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: