Jam från svart chokeberry – bra och dåligt

sylt från svart chokeberry gott och ont

Många ens vet inte att nära deras hus växer en riktig skatt - chokeberry. Juicy bär med god sourhet används i matlagning i olika rätter, bland annat för beredning av sylt, vilket inte bara är gott men också användbart.

Fördelar och skador på sylt från svart chokeberry

Sammansättningen av bär innefattar fruktos, glukos, karoten, vitaminer, mineraler, pektiner, tanniner, etc. Även efter värmebehandling kvarstår många ämnen. För att bevisa egenskaperna för denna växt utfördes många experiment.

Användningen av sylt från svart chokeberry:

  1. Sammansättningen av bär är mycket jod, så de rekommenderas till personer som snabbt blir trötta, möter blödande tandkött och andra problem i samband med brist på jod.
  2. Frukt innehåller många pektiner som kan rena kroppen av tungmetaller och andra skadliga ämnen. Dessutom har de en positiv effekt på matsmältningssystemet.
  3. Ta reda på om sylt från aronia ashberry är användbart, det är värt att notera att det rekommenderas för personer med låg surthet, eftersom kompositionen innehåller organiska föreningar som underlättar digereringsprocessen. Om du äter lite sylt under en riklig måltid kan du undvika känslor av tyngd och andra problem.
  4. Sweetness har en positiv effekt på nervsystemet och kardiovaskulärsystemet.

Det är viktigt att veta inte bara användningen av sylt blackberry rowan, men dess kontraindikationer. Du kan inte äta den hypotonisk, eftersom trycket kan falla allvarligt. Sarm sylt kan medföra gastrit, sår och frekventa tarmsjukdomar, liksom med ökad blodkoagulering och diabetes. Uteslut inte möjligheten till individuell intolerans.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

85 − 78 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: